Läkarbesök

2 kommentarer
Äntligen skulle jag få träffa en av läkarna som var med och opererade mig. Skulle haft honom på förra besöket i mars men då var han sjuk.
På det besöket tyckte den läkaren att jag skulle höra av mig efter sommaren om jag inte var bra.
Efter två månader när min sjukskrivning var helt över och jag fortfarande inte var ett dugg bättre krävde jag ett nytt läkarbesök. 
Fick min sjukgymnast att prata med läkaren. De jobbade tillsammans en dag på akuten så då passade sjukgymnasten på. Bra att de är på samma sjukhus o känner varandra.
Började att gå på sjukgymnastik i morse. "Min" träningscykel var på reparation så jag testade en vanlig och till min stora glädje klarade jag av att cykla på den. Den andra behöver jag inte böja vänsterbenet lika mycket på.
Stort framsteg. Får väl gå ut och cykla vanligt nu.
Efter träningen var det dags för röntgen. Idag blev jag även röntgad stående när jag belastar benet samt när jag böjde benen och de röntgade knäna uppifrån.
Upp till ortopedmottagningen och hann inte sätta mig ner innan jag fick komma in 20 minuter för tidigt. Oj vad tidigt sa jag, min sjukgymnast skulle ju med. Då ringde de dit honom 😊
Sen diskuterade läkaren o sjukgymnasten varför benet inte går att sträcka utan alltid är böjt ca 10 grader.
Läkaren tryckte och bände men inte blev benet rakare. Gjorde inte ont men kändes bara helt stopp vid knäet.
Läkaren sa att de kan gå in med titthål och se om det är ärrbildningar ivägen och om de kan "släppa" på något på baksidan av knäet.
Brukar se bra ut på operationsbordet men sen gå tillbaka något så kanske 4-5 grader kvar ändå 😥
Alternativ två att plocka bort allt skrot i benet men det skulle nog inte hjälpa enligt läkaren.
Nu får jag remiss till knäspecialist så får den läkaren avgöra vad de ska göra. Alla läkare jag mött innan har varit "akutläkare" som kan laga vid akuta skador. Specialisten gör planerade operationer då de hinner planera och fundera mer innan.
Jag tror att jag kommer att bli mkt bättre vad de än gör. Läkaren är väl tvungen att vara lite pessimistisk för att inte lova för mycket.

När jag kom hem hade läkaren jag träffade i mars skrivit till försäkringskassan att jag bör ha förebyggande sjukskrivning. Konstigt att det brevet kom idag 😳 för dagens läkare skulle fixa detta. Den andra läkaren träffade jag ju i mars och hans sjukskrivning gick ut i mitten av maj.
Går detta igenom har jag rätt att vara ledig från jobbet för att träna och få ersättning för förlorad lön. Perfekt då det tar 3-4 timmar att åka fram o tillbaka med all trafik samt träna och byta om.

Red ut en runda på Hedda. Har laddat ner en ny app som skulle visa hur man rider som Runkeeper ungefär men även dela upp det i skritt trav o galopp.
Fungerade inte alls 😟 Fick 38 sekunder trav och 39 sekunder galopp resten skritt. 
Jag höll igång med mycket trav i skogen men det missade appen helt. Kanske för dålig mottagning i skogen? Men den visade på en karta hur jag red.
Jonas passsde på att springa i motionsspåren när jag red.
Jag hade med Fia och ett tu tre var hon pyts väck 😳 Misstänkte att hon fått nys på Jonas när spåren går nära varandra och mycket riktigt hon hade kutat över till honom. Det har hon aldrig gjort innan. 
(null)
Dagens väntrum 😊 Hittar riktigt bra på Mölndals sjukhus nu.

 
1 Sara Ekman:

skriven

Du får skriva om Heddas vinst 😊😊😊

2 Ida:

skriven

Är det Equilab som är appen du provade? Den funkar väldigt bra för oss här! Vi brukar ha igång den flera som rider samma tur och den visar nästan exakt lika för alla, och det borde den ju också göra. Jag har även en annan app som jag tycker funkar ok för ridning, (man kan välja ridning när man väljer aktivitet), Sportstracker heter den. Men den kan inte mäta hur mkt skritt, trav osv utan det är bara tiden och att den ritar upp på en karta.

Svar: Testade idag igen men då skrittade vi bara 😂 men att den ritar hur man ridit är väldigt bra speciellt nu när vi inte kan vägarna vid betet.
Beata Ekman