Försäkringsbolag 😓

3 kommentarer

Nästan tur att jag är hemma och sjuk. Så mycket som jag måste fixa med att jag aldrig hade hunnit om jag hade jobbat.


Först har min mamma blivit riktigt "gammal" bara på några veckor. Hon fick nog en chock när jag skadade mig men ett benbrott är väl inget att bli upprörd för.
Har haft kontakt med vårdcentral, hemtjänst och kommunen. Nu börjar väl bitarna falla på plats men gamla vill ju inte ta emot hjälp utan ska klara sug själva även när de inte kan.

Sen är ju hästarna inte ok. Stackars Hedda blev ju sparkad av Ratzia så illa att det blev en fraktur på bakbenet och knäet. Nu får hon gå i liten hage i 6 veckor innan det blir återbesök.
Hoppas verkligen att det läker ihop.
Vi var ju och röntgade henne direkt efter att det hade skett men då såg de inget.  Så stackars häst blev skrittad på innan vi insåg att hon inte blev bättre och åkte tillbaka och röntgade om. Då hittade de sprickan sprickorna. Ofta syns inte dessa direkt på röntgen utan vidgar sig efter ett tag.

Sen har vi olyckskorpen Marco. Han kändes trött i slutet av juli så vi tog honom till veterinär i början på augusti. Tyckte att han drack mycket och att urinen stank.

Veterinären gjorde en hälsocheck utan att hitta nåt speciellt men skickade iväg blodprover för analys. Ringde dan efter och sa att han hade dåligt blodvärde och genast skulle utredas.

Hon bokade in honom på en klink och skrämde nog upp Sara med att det kunde vara både fel på njurar eller magsår.
Sara trodde hon skulle lämna kvar Marco på kliniken men de gjorde en grundlig undersökning av alla organ med ultraljud och hittade inget konstigt. Blodvärdena hade ökat något och låg nu på lägsta ok nivån.

Sara fick i uppgift att rida försiktigt och notera hur han verkade samt mäta mängden vatten han drack varje dag.

Så kom första bakslaget. Agria tog inte kostnaden då de ansåg att hästen var frisk. 
Pratade med dem och överklagade men de stod på sig. Marco hade inte varit sjuk.

Tyvärr var första veterinären inte snabb att reglera mot Agria så vi fick inte veta detta förän vi varit på kliniken. Givetvis tog de inte besöket på kliniken heller.

Är väl egentligen rätt sur på första veterinären. Hon har kanske felbedömt hur illa blodvärden var?  Hon borde kollat med bolaget att det var ok att gå vidare eller sagt till oss att kolla upp det.

Nu har jag överklagat till nästa instans som sammanträder först i december. Förklarat att när veterinär ett förklarar att hästen måste utredas och bokar in oss på klinik så saknar vi kunskap att bedöma att det är fel. Om vi hade den kunskapen så skulle vi ju inte behöva uppsöka veterinär. 
Kommer säkert inte att lyckas men man får ju försöka. 

Nu är Marco halt. Samma ben som förra året och yttrar sig på ungefär samma sätt. Haltar lite från och till på volten. Förra året åkte vi först till veterinär ett och då hon inte riktigt kunde hjälpa oss åkte vi vidare till Jonas Lanz hos Thornell. 
Jonas konstaterade utifrån erfarenhet att det var strålbensbursan.  Marco behandlades och fick ett rehab program som vi följde och han blev frisk igen.

Nu har vi åkt till Kungsbacka Hästklinik och visat upp honom. Berättade om förra året så de behandlade bursan igen. Efter två veckor var han något bättre men inte bra. Plötsligt haltar han till rejält några steg för att sedan halta betydligt mindre.

De ville skicka honom på magnetröntgen i Helsingborg så att vi en gång för alla skulle få reda på vad det är för fel.
Om det är en ligament skada i hoven så är det lång vila som gäller så vi inte tycker att han ok och sätter igång för tidigt.
Nu har han ju nästan vilat sen vi ansåg att han var sjuk och det är ju 2,5 månader sen.

Christine på kliniken ringde Agria och pratade med dem men nej de vill inte ta röntgen. Tyckte att han kunde behandlas om och vila ett par månader.

Jag ringde Agria men fick då veta att deras veterinärer inte pratar med kunderna utan bara med våra veterinärer.  Jag fick framföra allt jag ville till en trevlig kundmottagare som sedan pratade med Agrias veterinär och sedan ringde mig tillbaka. Pust.

Då de fortfarande inte tyckte att han behövde röntgen krävde jag att veterinär skulle skriftligen komma med anvisningar om hur vi ska behandla Marco och hur länge han ska vila. Om de tar röntgen då ifall han fortfarande inte är frisk.

Sen skrev jag ett långt mail till skadeavdelningen som de skulle lämna vidare till veterinären.

Kontaktade Christine idag för att boka en tid för att behandla honom igen men se då hade Agria kontaktat henne och bett om alla journaler så kanske att de ändrar sig. Väntar på mail ifrån dem.

Tur i allafall att vi inte bara åkte på röntgen och sen fått lösa ut honom för tiotusen som det kostar.

Agria hade som argument också att Marco redan har gjort en sån här röntgen tidigare. Visst det stämmer. För flera år sen röntgade han en bakhov för att hitta en inkapslad hovböld. Vad har det med saken att göra?

Vi får gärna ta honom till en annan veterinär för en second opinion. Det borde kosta ungefär som en röntgen? Konstigt. 
Förstår inte hur de tänker.

Ja just nu är det inte så muntert hemma 😟 
Jag börjar tycka det är väldigt långtråkigt att inte kunna göra nåt vettigt.

Sara och Fredrik har precis åkt på semester. Jonas får sköta hästarna men får hjälp av snälla Vivi och Titti med.
Hoppas det inte händer nåt under tiden. Jonas lär ju inte se om nån inte mår bra. 

Olyckshästen som skadat både mig och Hedda .
Så kom mailet från Agria. NEJ de tycker inte Marco behöver röntgen. Åk gärna till en annan veterinär och slösa pengarna där istället.
Glada kommentarer på slutet Hoppas Dimarco blir frisk snart.

Får fundera på vad vi gör. Åka till annan veterinär för att höra en annan åsikt och om den är samma gräva djupt i plånboken efter tiotusen och betala röntgen själv?

Sen är ju problemet att röntgen gör honom inte frisk 😟 men kan berätta hur vi rehabiliterar honom på bästa långsiktiga sätt och det är ju jätteviktigt. 

 
1 Sara:

skriven

Får nog sluta med hästar snart så dåligt som det går för oss 😰😰😰

2 Ida:

skriven

Men gudars, förstår att du är less! Så drygt med allt detta, då hade det ju verkligen underlättat om försäkringsbolaget inte hade strulat. Detta måste ju gå att överklaga. Låter helt galet. Fast det ska man ju orka också... Jag inser att jag inte ska klaga, har inte varit med om än att Folksam har strulat. (Än). Fast jag är sur för att de både har höjt premien på hästförsäkring OCH samtidigt höjt det man själv ska betala av totalsumman till 20% istället för 15% (plus självrisken). Men jag kan ju inte byta bolag för då hade ju Tell garanterat fått reservationer för sitt knä. Så det är bara att betala. :S Krya på dig, och hoppas hästarna också gör det!

3 Sara P:

skriven

Men så kämpigt ni har det! Krya på er!