Tävling Billdal

Kommentera
Denna helg var "vi" i Billdal och tävlade. De hade vanliga regionala hopptävlingar. Ofta har de större tävlingar så det är trevligt när en proffs klubb anordnar även lägre tävlingar. De hade 100-130 varje dag.
Sara anmälde Hedda till 110 båda dagarna och Marco till 130 båda dagarna.
När vi sist var iväg med Hedda i Alingsås rev Hedda i båda klasserna och jag var rätt besviken. Vet att Hedda är slarvig men att riva i alla klasser de sista två tävlingarna kändes inte bra 🙁
Sa till Sara att om vi inte ska pensionera Hedda så måste hon börja träna henne. Kan inte gå på gamla meriter och tycka att hon inte behöver träna för hon är gammal.
Sagt och gjort i onsdags fick Hedda åka på träning för Lennart Lindelöw. Sara har aldrig tränat Hedda för Lennart men jag har gjort det tidigare 😂
De andra i gruppen var imponerade över att en 19- åring hoppar så villigt och fint.
Vet inte om det var det som hjälpte till men nu i helgen gjorde Hedda två fina felfria rundor och kom fyra första dagen och sexa andra dagen. Gamla tanten så duktig.
(null)
De hade enorma rosetter. Så roligt.
Tog in de sex främsta ryttarna till fots och hade en riktig prispall som på mästerskap där de tre främsta fick kliva upp.
Sådana saker gör att Billdal är en trevlig arrangör. Det är de små sakerna som skiljer tävlingarna åt.

När Hedda hoppar är jag supernervös. Tror att hon ska klonka i varje hinder och att bommen ska rulla av. Det är inga stora rivningar som Hedda gör och stanna gör hon ju aldrig, så det är det lilla jag är nervös för.
Eftersom Sara inte hoppade 120 klassen åkte vi hem i lugn och ro båda dagarna innan det var dags för Marco.
I lördags red jag ut hemma på Ratzia. Tror att det var jägare i skogen för Ratzia var väldigt spänd och det fanns parkerade bilar där det aldrig står bilar.
Åkte tillbaka med Marco och parkerade på samma ställe eftersom det hade gått bra med Hedda när vi stod där 😂
Marco gjorde en kanonrunda i 130. Snabb och felfri. Jag tror alltid att Marco ska vara felfri så då är jag inte så nervös.
Slutade till sist på sjätte plats så Sara fick gå in på prisutdelning igen.
(null)
Även de vita rosetterna var enorma och vackra 😍

Idag hann vi tom titta på världscupen i hoppning när vi var hemma och bytte häst 😊 Jag red också en stund på Ratzia i paddocken. Hon känns fin och tycker hon är tillbaka helt från sin skada nu.
Sista klassen var 130 ackumulator. Hindren såg stora ut och jokerhindret en smal planka med en liten grej under. Givetvis högre än 130.
Hann titta på några och de red vansinnigt fort och många fick full pott. Tänkte att det här blir inte lätt att ta en placering men sen kommer Marco in och hoppar enormt igen. Sara gjorde en fräck sväng som innan annan vågade och gick in på andra plats. Blev sen nerputtad till tredje. Åh så duktigt.
Är grymt imponerad över honom och hur bra Sara rider. Snabbt och snävt men ser ändå fint ut.

Fyra starter, fyra felfria rundor och fyra placeringar. Detta får vi komma ihåg när det går sämre.