Tjockt ben

Kommentera

Ratzia är fortfarande svullen i sitt bakben. Ringde veterinären som behandlat henne innan för liknande saker. I somras var det det andra bakbenet.

Hon tyckte att vi ska lägga jodopaxomslag på natten och inget på dagen och avvakta över helgen.
Var nog lika tjock i morse.
Åkte till skogen i lätt regn tidigt med Sara. Skrittade först länge och nere på grusvägen  testade vi trav. Kanske några konstiga steg innan hon kom igång och travade på som vanligt.
Tillbaka vid transporten såg benet mindre tjockt ut. Skönt att det hjälper att röra på henne.

Sen skulle Sara rida ut med Hedda tillsammans men en annan ryttare. Då promenerade jag och Ewa med som sällskap med våra hundar. Kändes i benen att gå i backarna.

Hemma igen var det dags att mocka hagarna så att även armarna fick lite träning. Fastän jag mockade hagar jättenoga alldeles nyss var de fulla av skit. Ett evighetsjobb.

Solen tittade fram så hästarna fick gå utan täcke och sola kroppen. Viktigt för Hedda om hon ska få bra brunster.

Sen åkte vi alla in till stan och åt brunch på Ritz. Min födelsedagspresent. Trevligt 

Därefter fick vi gå till grannen och laga hans gräsmatta då Ratzia och Bill tidigare i vinter kommit lösa och sprungit något varv där.
Gräsmattan är liten och i dåligt skick även innan hästarna var där. Nu fick vi känslan av att de ville få en ny gräsmatta på vår bekostnad. Hm.

Vi fyllde igen diverse hålor och hovspår och sådde i gräs. Merparten av gräsmatta var mossa så det blev ju en förbättring.
De sa att de var nöjda men de hade väl helst sett att en trädgårdsmästare hade lagt om hela.


Brunch