Midsommar

Kommentera

Redan i tisdags började Sara tävla inne på

Åby. Det är Fjärås hoppryttare som håller i tävlingarna. Inser vilket jobb det är att ha så stora tävlingar. Massor med funktionärer som fixar och ordnar.
Nu är det väldigt bra ordnat på Åby då det finns hinderpark, maskiner mm som man har tillgång till (antar jag). Det krävs ju flera traktorer, vältar, sopmaskiner mm.
Det stod i G-P att det var rekord i starter på tävling. De har börjat redan kl sju vissa dagar.
Jag jobbade både i tisdags och onsdag och gick hem aningen tidigare då Sara hoppade först sent på em.
Både Ratzia och Marco rev i sina första starter men tog revansch på torsdagen då båda var felfria och placerade.
Ratzia kvalade direkt till sin final i 130 7-star. Marco kom precis utanför och sen gjorde han ett dåligt kval 2 så han gick 130 i dag istället och då var han felfri och placerad igen.
Ratzia har sin final i morgon men Marco har hoppat färdigt.
Tur att vi har nära då vi åkt fram och tillbaka hela tiden. Har varit korta stunder hästarna har stått på transporten. Skönt för dem.

Åkte in i dag och tittade på 150 hoppning. Ruskigt högt och ryttarna red väldigt fort. Gällde att ha fart för att komma över.
Vissa red väldigt snyggt och gjorde fina ritter medans andra borde nog inte hoppa så högt. Ibland kändes det som om ryttaren var väldigt modig och helt saknade rädsla.

De bästa ryttarna i Sverige förutom de som är utomlands var på plats. Kul att få se dessa och att Sara tävlar mot dem och kan knipa placeringar.

Tyvärr var vissa proffs rätt tuffa mot sina hästskötare på framhoppningen. Tycker nog att de hade kunnat ha en bättre attityd.

Däremot har framhoppningen fungerat bra för oss som ska fixa hindren. Ibland kommer man knappt åt att ändra innan andra är där och ändrar igen.

Nu håller vi tummarna för Ratzia i morgon.