Ratzia

En kommentar
Äntligen har vi satt igång Ratzia igen. Sårskorporna på överbenet har trillat bort. Vet inte om överbenet är mindre men det är i alla fall inte större och har slutat växa.
Började med att tvätta hela hästen i helgen då hon gått i gräshage och verkligen gnidit in lera över hela kroppen. Sen roade hon sig med att dra av en baksko. Måste ha ställt sig med den andra hoven på skon och slitit till. Hittade skon i hagen och den var S formad. Även hoven var trasig.
Snälla hovis slog på en ny i helgen så i tisdags sadlade jag på Ratzia och red ut en lugn tur i skogen. Var en härlig em men fick ändå ha på mig jacka.
Ratzia kändes precis som vanligt och det skulle hon ju göra.

Jonas följde med och sprang en runda med Fia. Fördelen med att ha ridspår och motionsspår jämte varandra.
Nu hade de hängt upp orienteringskontroller lite varstans så Ratzia var tvungen att låta som en drake när vi passerade dem. De kunde ju hoppa på henne.

I onsdags skulle Hedda till hovslagaren och på kvällen skulle Bill hoppträna och Tilda rida Hedda. Skyndade mig att longera Ratzia med equibandet men det blev inte så lyckat. De ska ju slappna av och sänka sig för att det ska bli störst effekt. Ratzia var väldigt vaksam på omgivningen runt paddocken och var väldigt spänd. Fick i alla fall hålla igång i trav en längre stund.

Lille Bill hoppade käckt på träningen. Gör värsta buset i början men Sara sitter säkert på honom, Första hoppen gick han som en groda hela vägen och hoppade lika mycket på plan mark som över hindren. Jag skrattade så jag grät och glömde filma. Synd.

Det var bommar både före och efter hindren men Bill fattade vad han skulle göra och hoppade fint. Tror att det var nästa 70 cm nåt hinder.

Man ser att Bill växer. Rumpan såg väldigt hög ut igår. Nu får han sin höstvila. Sara ska snart resa bort så det passar bra att han får vila i två månader nu.

Tilda red Hedda under tiden som hoppningen var. Hedda hade gnäggat massor efter Bill och i början så gnäggade han också när han hörde henne men sen glömde han bort det hela. Var ju så mycket roligare att få springa fort och hoppa.

Rivica gick dressyr med sin nya ägare i helgen. Startade bland de första och fick drygt 62 %. Det lät inte så mycket och jag var orolig att Rivica hade varit fjampig. Nu visade det sig att domaren hade en snål dag. Bara 2 ryttare kom över 60 % och Rivica vann klassen. Det var ju roligt.
Även i klassen efter hade domaren väldigt låga poäng. Lite trist när de inte vågar använda betygen mer.
Fick sms senare om att Rivica hade varit så duktig och att de var så nöjda med henne.

 
1 Ida:

skriven

Härligt att ni kan sätta igång Ratzia nu! Vi får hoppas på många fler fina höstdagar innan regn och rusk sätter igång. Vad roligt att det går bra med Rivica och att de trivs tillsammans!