Orken tog slut 😟

En kommentar

I måndags skulle jag bort på kvällen på ett trevligt "symöte". Vi är gamla hästtjejer som har träffats regelbundet sedan 80-talet 😳 Det är länge det. Alltid trevligt att träffas och god mat får vi också.


Skyndade mig att rida både Marco och Ratzia. Plockade fram dressyrsadeln och red dressyr på båda i paddocken.
Har inte ridit dressyr på Marco innan, dvs suttit ned i en dressyrsadel och ridit mer seriöst.
Fick kämpa för att få energi i honom. Kommer successivt när man rider och i slutet var jag nöjd. Trevlig att rida men nåt steg har han inte direkt.

Ratzia kändes fin. Var ju ett tag sedan jag tränade med henne. Blev riktigt taggad inför lektionen på tisdag för Eva.

Jäktade på och hann longera Hedda med equiband i tjugo minuter innan jag fick jäkta vidare till mitt symöte som blev lika trevligt som vanligt.

I tisdags kom bakslaget. Det var kallt och de varnade för halka. Jag bara kände att jag orkar inte mer. Fick lite olustkänsla av att ge mig av i halkan till Eva så jag ringde återbud. Har väl aldrig hänt innan.
Fixade stallet och gick in och somnade framför TVn.

På onsdag var det jäkt igen. Skulle klippa mig och sedan åka med Tilda på hoppträning för Lennart Lindelöw. Tog med Marco så jag kunde rida honom samtidigt. Sara var med och bjöd Lennart på fika.

Marco var tokig 😡 Knappt att jag kunde komma upp på honom. For runt som ett torrt skinn. Sen busade han lite grann. Valde att börja trava honom direkt, skritt var det inte tal om.
Bock och spark i väggen. Han kan ju göra riktiga jättehopp men det gjorde han ju som tur inte så jag satt kvar.

Tröttade ut honom genom att trava och galoppera mycket när de andra hoppade.
På slutet blev jag väldigt hoppsugen och red några varv på en volt och hoppade över en liten kub 😊 Tror att Marco uppskattade det.

I torsdags fick jag ta hand om Ratzia. Valde att longera henne med equiband. Traven går fint men i galoppen väljer hon fortfarande att slå om till korsgalopp i båda varven. Konstigt att hon fortfarande gör så.

I fredags kom jag iväg från jobbet då det ännu var ljust. Valde att glömma hur dum Marco var i onsdags så han fick åka till skogen. Han skötte sig perfekt. Gick snällt i skogen och gjorde inget dumt.

Red dressyr i paddocken med Ratzia. Är glad att det fortfarande är varmt så paddocken är fin. Red mycket galopp och försökte få henne att bli lättare i handen. Gick väl så där. Gäller att ha mycket ben.
Avslutade med att longera Hedda. När vi hade hållt på drygt halva tiden, dvs bytt varv och travat en stund till, slocknade ljuset i paddocken. Avskyr när det blir så. Nån kortslutning. Fredrik får kika på det.
Bara att avsluta och ta fredagskväll. Skönt för jag var trött. 
Sara hade gäster så jag hade hela stallet själv. Är lite jobbigt nu. Orken är som sagt slut 😥

Idag kom Tilda och då red vi ut en längre runda med Hedda och Ratzia. Sara, Fredrik och Tildas mamma fixade stallet, mockade hagar och fyllde vatten. Skönt att slippa.

Tyvärr är det ju inget hö utlagt till imorgon bitti så det får jag göra klockan sju. Men men allt kan man ju inte få.
Hoppas Sara blir bra i sitt knä snart så hon kan börja rida och göra lite mer i stallet.

 
1 Ida:

skriven

Men du, du måste vila dig! Förstår att du måste vara jättetrött. Ta hjälp eller ställ av hästarna ett tag, det blir ännu värre om man är helt utmattad. Kram!