Mockmästare

En kommentar

Nu när kylan försvunnit gäller det att komma ikapp med mockningen i hagarna. Hinner ju bli så "skitigt" snabbt.

Började härom em att mocka i vindskyddet där Ratzia och Bill går. De hade trampat ner massa hö i leran och dessutom lagt flera högar. Riktigt grisigt. 
Var tungt och ibland svårt att få tag med grepen.

Sen var det dags att göra nåt åt Bills box. Det var ingen större skillnad på den och gödselstacken. Dels kommer det trots ny dränering in vatten underifrån i hans utebox och dels är han en gris.
Jag funderade på att köpa en boxmatta och lägga in men då de kostar rätt mycket ville jag testa först med nåt. Tänkte att byggplast kanske kunde fungera.
Mockade ur hela boxen. Mängder med kärror 😱 Strödde på boxnytta för att få bättre miljö och lukt.
På med byggplast i två bitar och sen tio spånpåsar över allt.
Bill såg nöjd ut när han fick komma in.
Men 😡 redan efter nån timma hade han grävt upp halva plasten och i morse låg resten i en stor hög i boxen. Fungerade alltså inte. Får klura lite till. Nu har han i allafall en skön bädd. Får försöka hålla efter den bra och hoppas att den inte blir blöt under ifrån.

Imorse red jag ut en lång tur med Hedda. Fia fick följa med. Idag var det koppel på då många promenerar och det har blivit mars så hundar får inte springa fritt. Fia är ju dessvärre inte så lydig i skogen.
Fungerar bra att ha henne i koppel så det får väl bli så ett tag. Rider vi lugnt går det bra.

Hemma igen fortsatte jag evighetsprojekt mocka hagar. Nu var det Marcos och jag skyfflade upp nedtrampat hö blandat med skit, säkert tio kärror. Pust o stön. Det är tungt.
Sara hade mockat ur hans box bra så vi la in två torvbalar och fyra spåpeletts. Även i hans box tränger det in underifrån men Marco är inte så skiyig som Bill. Får se om den kan hålla sig bra.
Sagt till Sara att nu måste hon mocka hagar varje dag så att de håller sig fint.

Vi skulle egentligen åkt till Lidköping på tävling idag men då jag läste om alla olyckor på morgonen runt Skövde backade jag ur. Sara skulle rida sista klassen så vi hade åkt hem sent på kvällen och jag ville inte riskera halka och snö. Är ju inte värt att riskera hästarna för en tävling.
Sara höll med efter lite övertalning. Det är dessutom ponny och juniortävling på hemmaklubben så Sara kan starta 125 i avd B där i morgon istället. Får fungera som träning inför nästa veckas stora tävlingar på hemmaklubben.


Fia och Hedda på ridtur
 
1 Ida:

skriven

Ja mocka hagar är verkligen drygt. Du får spänna magen och se det som bra träning! ;) Sara får väl göra det också så det inte blir så tungt för dig. Bra att ni är två. Hoppas ni kommer på nåt bra med Bills box! Var glad att ni inte har Tell där, han är också en riktig gris! Sprättar runt allt som en tornado. Som väl är har vi ju kallt här så då sitter deras bäddar fast lite mer (våra står på halm). Men de gånger han stått på box och det varit plusgrader är det inte kul att mocka sen... jisses. Som en enorm brun elvisp!!