Läkarbesök

Kommentera
Igår var det dags för nytt läkarbesök och röntgen. Nu har de röntgat mitt ben säkert 20-30 ggr. Funderar på säkerheten. När hästarna röntgas får vi ju sätta på oss blyförkläden och hos tandläkaren en blykrage.
Men när de röntgar mig får jag inget skydd alls 😳 Lite konstigt. De borde kunna täcka resten av kroppen med blyförkläde?

Allt såg ok ut och läkarbesöket kändes helt meningslöst 😞 Hade en för mig ny läkare som kikade på röntgenplåtarna och sedan sa att det var bra. Svullnaden? Frågade jag. Hur får vi bort den.
Den går nog bort när du använder benet mer blev svaret. Hon sjukskrev mig på halvtid året ut. Gav mig ny tid för läkarbesök om tre månader. Egentligen hade hon inte tänkt det men ändrade sig.

Ner till sjukgymnasten. Min vanlige var på akuten så jag fick hans kamrat. Var nog bra att någon annan tittar och kommer med tips.
Han tyckte att benet inte var tillräckligt rakt. Funderade på om ilägg i skorna skulle hjälpa. Skadar inte att testa. Ska även få stödstrumpa till det andra benet.
Cyklade i tio minuter och kom över 4 km vilket är längre än sist. Körde lite benpress och var noga med att ha fötterna rakt framför knäna och inte vinkla in eller ut benen.

Tränade sen på att sträcka benet. Det är där problemet sitter. Innan benet är rakt går jag inte utan att halta. Då är det bättre att jag går fint med kryckor än att haltar fram utan. Får inte lägga mig till med olater så att jag får ont nån annanstans.
Fortsätter att gå till sjukgymnasten två gånger i veckan. Fungerar ju fint när jag jobbar halvtid men sen blir det värre. Får nog flytta över från Mölndal till Kungsbacka.

Fick läkarintyget idag och då stod det att jag använder kryckor av och till 😟 Undra om läkaren och sjukgymnasten har samma uppfattning? Sen stod det att jag fortfarande går till sjukgymnast. Enligt sjukgymnasten har jag lång tid kvar hos dem.
Jaja får träna vidare och hoppas att det blir bra. 
(null)

Snart ska vi ut och rida jag och Hedda 😊