Semester o träningsvärk

Kommentera

Har varit en vecka på Gran Canaria. Njutit av sol och bad, äntligen sommar 😎

Det är helt underbart att åka dit mitt i sommaren. Mycket bättre väder än vid Medelhavet, man slipper den extrema värmen. Sällan över 30 grader o inte under 25. 
Fint vatten och sköna vindar.

Bodde på ett lyxigt hotell och fick en väldigt fin frukost buffé med massa frukt, kockar som lagade omeletter efter ens önskemål.
Allt man ville ha och mer därtill.

Hade även middag på hotellet och det var också buffé. Även den var väldigt fin men man tröttnar lite på buffe och då kunde vi istället välja på två andra restauranger på hotellet.

Var med på en utflykt och besökte en olivodling och en aloevera odling där de visade olika produkter samt att man kan äta växten.


Precis innan vi åkte blev ju Marco dålig. Ja Sara hade ju tyckt ett tag att han var matt men jag tog honom till veterinären. 

Sara fick svar på proverna när vi skulle gå på planet och skickade att han hade dåliga blodvärden 🙁 Så det var lite oroligt vad som skulle göras med honom.
Blev ett nytt besök och nya prover när vi var borta. Nu var värdet bättre men lågt. Får nog besked imorgon vad vi ska göra. Behöver nog lite tillskott med järn, koppar och selen.

Sen kom det foton på Bill som blivit sparkad av Ratzia på bakbenen. Fula sår och svullen 😥

Går ju inte att släppa allt utan oron är ju alltid med en.

Hemma igen red jag Ratzia. Insåg att hon blivit ännu tjockare 😳 Blev först en promenad i skogen hemma. Nu har regnet gjort den gyttjig. Usch. Risk för tappskor.
Tillbaka i paddocken galopperade jag i intervaller i lätt sits.
Var inte så lyckat. Fick träningsvärk i vaderna och ont i korsryggen. Vad tänkte jag på? Klart jag inte skulle klara det.

Igår blev det en lugn ritt i Bunketorp. Mer vad jag orkade.

Idag var det dags att hämta hem Hedda. Har ju varit på station sen i maj men nåt föl blir det inte. Samlade på sig vätska hela tiden. Tydligen väldigt svårt att få dem dräktiga då. De spolade och kämpade men Hedda ville inte bli mamma.


Nu var det bara Hedda och tre till kvar. Gick i en hage när vi kom. Hade tyvärr regnat mycket så hon var inte ren på benen. Hade också tappat sina framskor. De ena troligen för länge sen då hoven vuxit iväg. Den andra hoven hade inget sko heller men en betydligt bättre form. 
Har kontaktat hovslagare och hoppas han kommer fort.
Inte konstigt när hon varit där länge att skorna åker av men vi frågade om hennes hovar och de sa att de var ok.
De har ju haft massa ston så de kan ju inte ha koll på alla men på vår.., 😟

Hedda är väldigt väldigt låg i rang så hon hade även en del bitsår.

Hemma gnäggade de väldigt efter henne. Efter ett välbehövligt bad fick hon gå ut till Ratzia och de började genast äta hö tillsammans.

Senare fick hon även gå på gräset med Bill. Han skulle väl visa lite att han tuffat till sig och körde lite med henne.

Hedda tyckte nog det var skönt att komma in i sin box och få lite kraftfoder.

Nu ska vi först få på skor runt om och sedan sätta igång henne så smått så får vi se vad som händer.