Massor med tid

En kommentar
Nu när Ratzia vilar pga överbenet, Marco är halt, Bill för ung är det bara Hedda kvar att slita på. Ibland har man för många att rida och ibland räcker de inte till. Kan det inte vara lite mer lagom?
Ratzia ska vila veckan ut sen går det att sätta igång henne igen. Har bildats sår på benet där veterinären frös hennes överben. Tog på benet igår och hon reagerade. Troligen pga sårskorporna. Tycker att överbenet har minskat. Huvudsaken är att det inte blir större längre.
När hon kommer igång måste vi träna massa dressyr. Jag har anmält oss till tävling. Glad ihågen och tuff framför tangenterna blev det LA1. Vi hann ju inte starta innan jag for i backen. Nu fanns det tävling på samma ställe så varför inte fortsätta där vi slutade? Behöver bara träna lite till...
 
Marco var hos veterinären igår. Var bättre men inte bra. Kollade med ultraljud denna gång. Synd att man inte med enkla medel kan se inne i hoven. Vill inte lägga massa pengar på att få honom sövd och röntgad i Helsingborg igen med magnetröntgen eller vad det var sist. Behandlingen är ju densamma oavsett; vila.
Men jag börjar tro när jag har läst på nätet och pratat med vår hovslagare att han har en inflammation i lädersulan i hoven. Då behöver han sulor som han har fått på och vila så att hoven kan växa ut och inflammationen gå över. Han har haft dålig hovtillväxt under sommaren.
Veterinären igår ville spruta honom i hovleden som ett litet försök att göra något. När hon sa att det var cortison sa Sara nej. Ingen cortison i honom. Då säjer veteinären till min fasa att det fick han ju förra gången. Jag frågade ju ändå vad han skulle få förra gången och det var tuppkam. Tydligen var den blandad med cortison och jag ställde väl fel fråga. Då blev han sprutad i hovleden.
Hur som helst, han fick ingen spruta alls igår då tuppkammen bara var slut. Hon föreslog att hon skulle komma hem och spruta honom hos oss nästa vecka men nu när vi funderar så varför? Hovleden är ok. När den bedövades bort så försvann inte hältan.
Får diskutera detta med henne när hon hör av sig nästa vecka. Har en bra veterinär som man kan prata med.
 
Hedda fick hoppa clear round med Sara igår. Hoppade 110. Hedda såg så fint ut på framhoppningen. Riktigt som i gamla dagar. Klankade i några hinder på banan som hon brukar. De låg kvar som tur var.
 
Lilla Tilda som skall rida Hedda på halvtid har brutit ett finger när hon lekte hopphäst så hon har gips på hela handen och upp till armbågen. Blir ingen ridning för henne på några veckor. Sen ska Tilda få tävla Hedda, men det är bra om Hedda lugnar ner sig lite innan dess. Igår var det full fart och jättekul sa Hedda.
Marco hjälper mig att mocka.
 
 
 
 
 
 
1 Mathilda:

skriven

Hoppas innerligt att alla sår och hällor läker fort!

Svar: Tack. Det hoppas vi med. Ratzia ska ju vara ok efter helgen om allt går som veterinären sa och hon ser pigg och glad ut.
Beata Ekman