Behandling på Hedda och Ratzia

Kommentera

I tisdags åkte vi till kliniken i Kungsbacka för att punktfrysa överbenet på Ratzia som har vuxit. Eftersom Ratzia reagerar när man trycker på det tyckte vi att det var lika bra att göra nåt åt det. Sitter lite dumt till så hon slår nog sig själv när hon busar i hagen.
Veterinären tyckte och så vi skulle behandla det innan hon ev blev halt.
Var en väldigt enkel åtgärd. De hade flytande kväve och satte ett litet munstycke mot benet på flera olika ställen. Flytande kväve är minus 196 grader. Nu kommer ev aktivitet i överbenet att stanna av och förhoppningsvis minskar det i storlek.
Ratzia fick stå i boxen i två dygn och ska sedan ta det lugn i två veckor. Ingen hoppning på en månad men då Sara reser bort blir det ingen hoppning på två månader.
Tycker nog att det ser lite mindre ut. Ratzia verkar helt oberörd.
Fick räkningen, lite spännande i dessa tider 😬 Kostade 2000kr vilket jag tycker var helt ok.
Hedda fick igår åka till en IR terapeuts. Han behandlar hästar med ultrarött ljus på akupunktur punkter. Är som akupunktur utan nålar.
Han hittade några gamla skador och att hon var stel i ett framknä.
Tog en timma att gå över henne. Först med en maskin med ljuset på olika ställen och sen för hand ge massage och olika rörelser på benen. Han visste nog vad han gjorde. Fick kvitto och det kostade 1000kr.
Nu får Hedda ta det lite lugnt över helgen sen ska hon vara igång igen.
Det kunde hon behöva efter att inte ha gått på flera månader.
Lilla Tilda som ska rida henne trillade när Hon lekte häst och hoppade över ett hinder. Himla otur för hon bröt ett finger. Stackars Tilda. Hon hade tävlingar inplanerade. Nu får vi skjuta på debuten. Tilda som såg fram emot det 😥
Kommer fler tävlingar...

Red ut häromkvällen på Hedda. Helt underbart väder. Golfbanans vattenhinder låg spegelblankt. Så härligt.