Träning som gick bättre

Kommentera
Hade med mig dressyrprotokollet från tävlingen till Eva. Eva hade redan kikat i Equipen så hon hade sett siffrorna. -Det gick inte så bra, var hennes kommentar. Berättade att jag hade varit nöjd när jag kom ut från banan men att domaren inte hade varit det :-(.
Eva läste igenom protokollet till LA1, LB1s protokoll hade jag slarvat bort, kanske med flit?
Eva såg också att domaren hade fokuserat på att Ratzia hade blivit låg i formen och att nosen hade kommit bakom emellanåt. Eva tycker inte att hon ser ut så på träningen vilket är bra.
Slutsats: mellanmjölk.
 
När jag började rida var målet att få henne lättare fram och bära sig själv bättre. Helt enkelt ha en högre form och mindre i hand. Det krävdes mycket mer av mig. Man får ju detta genom drivning, säte och små halvhalter för att genast bli lätt i handen. Helst ska halvhalterna ske med bara sätet.
 
Efter en stunds drillande på volten med lite flyttande för skänklarna var det dags att följa spåret och sitta till halvhalter och vara lätt i handen. Gick faktiskt riktigt bra. Kändes som om Ratzia "växte" och jag hade mer häst under mig. Lite som känslan jag kuinde få på Natalie när hon gick bra. De är lite lika Natalie och Ratzia. Stora hästar med egen takt och lagom motor som man måste rida igång.
 
Hade med känslan av att Ratzia var med mig bättre genom hela lektionen. När vi gick över till galoppen fick vi börja om lite då hon föll in i det gamla mönstret och låg på i handen. Skänkel på och stämma av och lätta i handen. Blev rätt bra men inte som i traven.
Fick rida lite förvänd galopp och då var Ratzia tvungen att bära sig själv mer.
 
Mycket nöjd efter lektionen och tyckte att det var ett stort steg i rätt riktning. Nu ska jag bara rida så här hemma också.
 
Igår longerade jag bara henne med Equibandet så hon slapp ryttare på ryggen men ändå fick jobba med ryggen.
 
Sedan var det Marcos tur. Tänkte att jag kunde tömköra honom. Lite var tanken att han skulle gå längre väg i paddocken och jag kortare. Det var inte en smart idé att tömköra honom.
Först gick jag rakt bakom för att visa honom lite hur jag hade tänkt det hela. Han masade sig fram. Stannade lite då och då för att kolla nåt från backen eller ta ett löv. Fick klatscha till honom med tömmarna för att han skulle gå framåt.
Försökte sen att han honom på spåret och att jag skulle gå en kortare väg, snett innanför. Det tyckte Marco inte var en käck idé. Han stannade och när jag tog upp körpisken flög själve fan i honom. Rusade iväg och gjorde diverse konster och sparkade rejält åt mitt håll. Var riktigt orolig att bakbenen skulle komma över tömmarna.
Han var så arg att det rök ur öronen. Jag funderade på hur jag skulle kunna komma fram och ta tag i honom utan att bli sparkad. Efter en stund lugnade han ner sig något och jag kunde ta tag i tränset och leda ner honom till stallet. Det var ingen lyckad tömkörning. Skritt i en halvtimma blev det då rakt inte.
 
Så var det Hedda kvar. Hon skulle gå c-r med Tilda. Borstade snabbt av henne och körde ner till klubben. Var framme sju och hästarna skulle starta halv sju men det visade sig att de var försenade.
Tilda skulle hoppa 90 så det dröjde en timma innan det var hennes tur.
 
Hedda var laddad på framhoppningen och satte racerfart när Tilda vände upp mot lilla. Fick hoppa det flera gånger så Hedda lugnade ner sig.
Inne på banan gick det bra. Tilda höll galoppen ordentligt i svängarna så att det var en jämn fart hela vägen. Hedda såg laddad ut men ändå reglerbar. Rev ett räcke där Hedda slarvade lite.
 
Hoppade om banan en gång till och då var de felfria. Jättefint ridit av Tilda. Roligt att det fungerar så bra.
Till helgen blir deras första tävling. Spännande.hh