Återbesök med Marco

2 kommentarer

Idag var det dags att åka tillbaka ända till Ängelholm för kontroll av Marco. Tar nästan 2,5 timmar per väg. Var tvungen att åka vid sju för att komma i tid.
Hade bokat in Vivi som skulle gå över Hedda och Ratzia med djupvåg och massage. Då kunde tanterna stå kvar i stallet så var Vivi snäll och släppte ut dem när hon hade behandlat dem. Fin service.
Ratzia hade sina vanliga spänningar men annars ok.
Hedda däremot tyckte Vivi saknade massa muskler över ryggen och halsen. Jag tyckte att hon hade blivit fin nu när vi börjat rida henne mer. Man blir ju hemmablind. Får ta lite kort så vi ser hur hon ändrar sig.
Har gett henne lusern men Hedda är inte så förtjust i det. Tycker också att hon är lös i magen. Får fodra på med Alfa grove. Det hjälpte när Natalie var tunn efter fölet.
Vi har även gett Hedda en låda compeet men det har ju inte gett resultat. Får kanske ge henne en omgång till.

Framme hos veterinären fick jag springa med honom och sedan böjde de vänsterbenet lågt. Han visade ingen hälta.
Ut på longervolten. Först longering på det hårda underlaget. Där visade han halta i vänstervarv. Inte hela tiden men lite då och då.
Longering på mjukt underlag gick fint. Ingen hälta.
Veterinären funderade lite och kom fram till att han var så mycket bättre att ingen ombehandling behövdes. När man sprutan bursan måste man gå igenom en sena och det är alltid en risk.
Lät ju bra att han inte behövdes behandlas igen. Nu ska vi rida på lite till. Mer trav och om nån vecka blir det galopp.
Om fyra veckor är det återbesök igen.

 
1 Sara:

skriven

Lille Marco, hoppas han är på banan snart igen ❤️

Svar: Han kommer vara i topptrim tills du kommer hem 😊
Beata Ekman

2 Ida:

skriven

Håller tummarna för Marcobus! Ja fodra på och rid vidare på härliga Hedda, det där ordnar sig säkert. Vår gamla dam i stallet (20 år) är jättefin i kroppen och musklerna trots att hon numera bara är avelssto, med henne funkar det toppen att (förutom fri tillgång på hösilage) ge lusern stråhack och sen får hon typ alfa grove också (det är nog krafft plus eller nåt sånt, men proteinrikt kraftfoder är det iallafall). Man får ju ge nåt de gillar om de ska lägga på sig! Så fin bild på Marco och Sara. <3