Marco

En kommentar

Nu har jag ridit honom i tre veckor och är uppe i trav 10 minuter om dagen. Helst rakt fram men även spåret runt i paddocken går bra.
Slutade jobbet tidigare i fredags, dag före röd dag, regnade lite och var kallt ☹️
Är ju inte nöjd med paddocken då den är är mjuk på kortsidorna så jag beslöt att rida ut med Marco. Tänkte att han behövde lite miljöombyte.
Så i halvregn och blåst åkte vi till Bunketorp. Red i vår långa backe. Är bra underlag och lite lagom brant. Skrittade upp på halvlång tygel. Gäller att lura honom att tro att han bestämmer så håller han sig i skinnet.
Travade sedan tio gånger uppför backen. Gick fint. Ner var det lite svårare att skritta lugnt. Försökte dra ner huvudet och låtsas att han skulle klia sig men det skulle han ju inte.
Marco blev tom svettig på halsen men han har lång päls nu.
Så glad att det gick bra. Vi kommer bättre och bättre överens.
Hemma longerade jag både Hedda och Ratzia med equiband. Ratzia var lite lugnare idag men blev ändå några sparkar mot bandet runt rumpan.
Hedda bara lunkade på. 50 varv var i trav. Totalt drygt 20 minuter med skritten.

I lördags kom det mer regn och var kallare. Jonas hjälpte mig att skruva fast hölådorna mot uteboxarna och han frös väldigt om händerna.
Tilda kom på em och då åkte vi till manegen med Ratzia och Hedda. Blir tyvärr mycket körande under vintern men så är det när vi bor som vi bor.
Ratzia gick riktigt trevligt. Förvånad att hon var så mjuk och trevlig.
Kunde sitta till halvhalter och få henne lätt i handen. Galoppen fungerade fint och jag kunde fånga bakdelen på volten och få henne lätt i handen.
Ratzia blev ordentligt svettig på halsen är kanske dags att klippa henne.

Idag skulle Tilda hoppa Hedda på klubben. Skulle starta andra klassen så jag snabbade mig upp på morgon och åkte på nytt till Bunketorp med Marco. Igår hade han ju vilat pga regnet men han skötte sig fint ändå.
Red den vanliga rundan i skogen. Det blåste storm och tom snöade lite.
Vi travade överallt där det var plant. Benen går som synålar, han vilar inte på steget utan har bråttom.
I skritten är han som de hemska amerikanska hästarna som går med höga framben och bakbenen långt under kroppen. Får bromsa emellanåt men annars är det fri skritt.
Kors i taket, lugn i dag med. Tittade sig gillande omkring och var glad att komma ut.
Åkte sen bort med Tilda. Hann precis gå banan och sen såg vi 15 ryttare innan det var dags att ta ut Hedda.
De gjorde en fin felfri runda i både grund och omhoppning. Så roligt. Tilda var nöjd och det skall hon vara. Debut i 100.
Hedda såg också nöjd ut efter ritten.
Riktigt roligt.

Sen åkte Jonas och jag till Kungsmässan. Jonas skulle ha skor. Kände igen hur det var att handla med Sara när hon var liten. Fick lura honom så han köpte två par. Det behövdes.
Skulle köpa Gustav Adolfbakelser men de var soprent på bakverk. Fick åka hem och fika med hembakta bullar.

Rivica kom tvåa i LB idag. Kul att det fungerar för Ebba.

Marco hos veterinären
 
1 Sara:

skriven

Bra att han uppför sig 💕