"Ledig dag"

En kommentar
Tog ledigt på skärtorsdagen. Hade planerat att åka in till Ghs mitt på dagen men blev lite sen så jag inväntade Sara som slutade tre innan vi åkte in.
Började med att gå upp tidigt och släppa ut hästarna. Ratzia hade hoppat över tråden in till Hedda igår. Troligen hade hon blivit skrämd av nåt. 
Öppnar bara hennes och Rivicas box så går de själva genom Heddas hage och ut i sin egen. Idag vände Ratzia om två gånger och sprang tillbaka till boxen. 😡
Gå upp till sin hage ville hon inte. Fick leda upp henne och där ställde hon sig och stirrade ut över nejden.

Gick in och drack kaffe och läste Ridsport. Då kom Sara och ville ha hjälp i paddocken när hon skulle hoppa studs med Marco. Jag skulle filma och vara banpersonal. Där gick min sköna morgon.
Fortsatte sedan med att rida ut på Hedda. Åkte upp till bortre skogen. Det var längesen vi var där. Kör inte dit när det är dåligt väglag.
Skrittade ut en ny runda som Hedda inte har gått innan. Ville att hon skulle få lite nytt att titta på.
De har kört rätt mycket cross i skogen så det är uppkört på sina ställen. På ett ställe fick vi kliva på trädstammar för att komma över ett gyttjehål. Hedda går så försiktigt över.

Nästa på tur var Rivica. Nu åkte vi till travbanan. På torsdagar o söndagar rider man i andra varvet. Blir en kortare uppförsbacke och en lång sträcka som går svagt neråt. Fördelen är att man kan hålla igång hela varvet.
Red totalt en mil. Lät henne galoppera på rejält 400 meter i tre varv. La in en kort skritt på 200 meter varje varv och galopperade 4 varv.
Hade en fin form med eftergift. Red på babypelham som fungerade väldigt bra idag. Var helt ensam på banan.

Mockade stall och hagar och fyllde på vatten inne och ute. La in hö och gjorde klart så att Jonas bara behövde släppa in hästarna på kvällen.

Sist ut var Ratzia. Då åkte vi till Bunketorp och red det kuperade ridspåret. Travade lite på grusvägen.

Hann snabb städa och tvätta en tvätt innan det var dags att åka till Ghs.

Gick runt på mässan men skulle ju inte ha något men ändå kikade jag på träns 😥. Såg fina Horsewear täcken, lite tunnare som skulle passa bra i regnet. Får kika på vad vi har i stallet.

Var två ungdomsklasser på kvällen. Riktigt kul att se då Saras kompis från talangprogramet och ridklubben var med och red. Var även andra som vi möter på vanliga tävlingar.

Ska tillbaka både på söndag och måndag för att se finalerna. Nu är det dressyr på TV.
Under tiden byter Jonas och Fredrik däck på bilar och transporter. Skönt med händiga män.



Glad Påsk önskar jag och Rivica 🐣🐣🐣

 
1 Ida :

skriven

Men oj vilken effektiv dag! Härligt jobbat. Ha det så härligt på GHS, glad påsk! :)

Svar: Glad påsk 🐣🐣🐣
Beata Ekman