Tävling på klubben

Kommentera

I helgen var det hopptävlingar på klubben,
Det var från 100 - 130 klasser.
Hade lovat att hjälpa till. Vi har ryttaravtal och tävlar för halva priset om vi hjälper till på x antal tävlingar. Vet inte hur mycket vi ska hjälpa till men jag hade nog redan gjort min del innan.
Brukar stå på banan då det är roligast eftersom man vill se lite av hoppningen.
Nu valde jag framhoppningen då jag inte ville slita på kroppen.

Det var trevligt att stå där också även om jag inte såg nån tävling därifrån.
Vissa mammor var nervösa och kom med hundra tips innan "barnen" skulle gå ut. Det var alltså tävling för häst men är ju ändå alltid mammor med. Nån liten pappa också och även nån morfar.

Sara hoppade Ratzia i 120 och hade ner ett hinder. Sara var nöjd med rundan men tyvärr har Ratzia senaste tiden rivit mer än vad hon brukar.
Bästa Vivi ska komma i veckan och gå över Ratzia och Marco och ge dem massage och biolight. Jag ska också få en omgång djupvåg till, sen är nog mitt ben ok.
Marco hoppade samma klass men nu var jag avlöst och kunde se honom. När Marco är inne på banan så tror jag alltid att han ska vara felfri. Det var han också och den lille late hästen som egentligen är stor och pigg var snabbast av alla och vann. Konstigt att jag fortfarande tycker att han är långsam 😳 det stämmer ju inte alls.
Så roligt att de gick vinna. Sara har haft otur på de senaste tävlingarna och kommit utanför placering med felfria ritter eller rivit sista hindret.
På kvällen gick vi på tapas restaurang och firade. Min mamma var också med. Hon hade gett Sara en ny ridkavaj innan och ville ha det till att den hade tur med sig.

Nästa dag hade jag framhoppningen direkt på morgonen. Sara hoppade de sista klasserna.
Nu var det final i Hööks cupen, en käck tävling i 100-120. Det märktes på ryttarna att det var final. Många var extra nervösa.

På eftermiddagen kom en riktig störtskur när Sara skulle fixa Ratzia till hennes start i 120. Hade turen att det hann regna över innan hon började rida.
Idag hoppade Ratzia felfritt och kom trea. Trodde inte hon hade varit så snabb men Sara red snäva vägar och Ratzia har stor galopp.
Sen var det Marcos tur i 130 och de startade först. Fick till en kanonrunda men sista bommen föll.
Så synd annars hade de vunnit med flera sekunder. Var inte så många startande och givetvis var det många felfria så det blev ingen placering.
Var ju en bra helg ändå med två rosetter med hem.

Lille Marco i sin fina blågula rosett.