Skor 😝

2 kommentarer
Var hos hovslagaren i onsdag och fick nya fina skor pĂ„ bĂ„de Hedda och Rivica. BĂ„da hade slitit sina bakskor sĂ„ att tĂ„kapporna var borta. 
Rivica har haft lÀdersulor i tvÄ omgÄngar fram dÄ hon ovÀntat var ömfotad i början av sommaren. Nu kom vi fram till att hon inte behövde sulor utan att jag skulle testa att rida utan. Det Àr ju nÀr vi rider ut och underlaget Àr "stenigt" som hon reagerade.
Jag stirrar alltid pÄ hÀstarnas hovar nÀr jag tar in dem. Det Àr en kvarleva frÄn tiden dÄ jag hade Natalie. Hon hade sÄ dÄliga hovar och trampade ofta av sig skorna. Ibland fanns det knappt nÄgot att fÀsta sömmarna i. Proppade i henne alla möjliga tillskott för att fÄ bÀttre kvalitet pÄ hovarna, masserade kronranden och försökte med allt men inget verkade hjÀlpa henne att fÄ bÀttre hovar.
IgĂ„r skyndade jag hem frĂ„n jobbet dĂ„ jag hade tre tanter att rida. Hade varit skönt höstvĂ€der hela tiden jag satt inne pĂ„ kontoret men nĂ€r jag vĂ€l stod i stallet och mockade kom ett riktigt regnvĂ€der. JĂ€ktade för att fĂ„ in hĂ€starna. Tittar som vanligt pĂ„ hovarna och ser att Rivica inte ser ut som hon ska men bĂ„da framhovarna Ă€r lika. Hoppas jag misstar mig men lyfter pĂ„ hovarna och ser att bĂ„da framskorna Ă€r vĂ€ck 😰😠
Rivica har gÄtt i grÀshage med Ratzia och den Àr vÀldigt lerig nu efter allt regnandet den sista tiden. Nu fÄr det bli grushage för hennes del. Jonas hÄller ju pÄ att bygga regnskydd i Rivicas grushage men hon fÄr vÀl samsas med Hedda ett tag. Skorna fÄr hon ju inte dra av sig. Dessutom rullar hon sig varje dag och det kan ju vara skönt att fÄ in en ren hÀst.
Luften gick ur mig och jag gick in och Ät lite istÀllet, men sen blev det uppehÄll sÄ jag hann rida ut en liten runda pÄ Hedda innan det blev mörkt. De andra tvÄ fick vila.
Hoppas att jag kan fÄ pÄ Rivica sina skor snart. Tyckte att hon var ömfotad nÀr jag slÀppte ut henne i morse. Blev grÀshagen en "sista" gÄng.
Borde gĂ„ en tappskokurs och lĂ€ra mig sjĂ€lv att slĂ„ pĂ„ tappskor men inser att det Ă€r rĂ€tt svĂ„rt att sko en hĂ€st sĂ„ jag överlĂ„ter det nog till min hovslagare som jag uppskattar rejĂ€lt. 

En bild pÄ finaste Fia sÄ blir jag pÄ gott humör igen. FÄr bli en tur i skogen idag sÄ Fia fÄr springa lite.
 
1 Veronica:

skriven

Vad skulle vi göra utan honom? VÀrldens bÀsta <3 vi fÄr vara tacksamma sÄ lÀnge han orkar med oss! Det Àr fÄ förundrat att ha en sÄ jÀkla bra hovslagare (och husguru, böjprovare, klippare osv.)

2 Sara Ekman:

skriven

Dennis Àr för bra! :)